Tuesday, August 23, 2011

Ramadhan & Aidilfitri

Salam Ramadhan Al-Mubarak semua,

Hari ini adalah hari yg 23 ramadhan & malam ke 24.Sekejap je Ramadhan dah nk pergi meninggalkan kitakan?.Entahkan jumpa lagi dengan Ramadhan tahun depan,wallahu'alam.
InsyaAllah dapat jumpa yer Ramadhan,ambe sentiasa menantimu.

Aidilfitri akan menjelang 7 hari je lagi mulai hari ini,insyaAllah 31Ogos ni dah raya.Mood raya 50% je.Macam takde langsung fikirkan bab nak beraya.Cuma nak sgt jumpa si dia,rindu bangat kat dia hanya Allah swt shj yg tahu.

Pertengahan Ramadhan lepas,mama diberi surat pertukaran tempat kerja dr Putrajaya ke Dungun.Memang rushing giler mama utk berpindah dalam masa yg singkat ni,kesian dia.Sekarang dok ulang-alik dr Kuala Terengganu ke Dungun,menumpang rumah adiknya.Dulu dok rumah adik dia yg lain tp dek kerana adik dia tue wahi ngat bebel so mama membawa diri ke rumah adik perempuan bongsunya kat Gong Tok Nasek.

Bukan tak cari rumah sewa tp susah sangat nak dpt rumah sewa yg berkeadaan baik & sewa yg berpatutan.Hari tu dah dapat satu rumah sewa yg baru siap ngan pemasangan air panas kat shower tp halaman rumah plak bermasalah,berumput panjang.Adei...dah ler mama sorang²,if ambe de buleh gop ambe tulun potongkan rumput tue.So reject!

Ok,stop citer pasal tue k nanti berapi plak hati bila ingatkan balik.Kita citer lain.InsyaAllah 26Ogos ni ambe balik Kemaman dengan kakak sepupu serta keluarganya.Tumpang balik ke sana sebab mama dah pindah kerja di Dungun.Malam sabtu hari Jumaat,kami akan bertolak ke Kemaman,semoga Allah swt merahmati perjalanan kami..amin.

Baiklah..mood nk update dah lari sebab suhu sejuk sgt kat office ni.Kat luar hujan lebat tadi,datang² dh kuyup...moga tak demamlah ambe nanti,amin.Lainkali laa aku update lagi.


.: Selamat Hari Raya Aidilfitri :.

** Maaf if ambe de wat salah & silap k **

wassalam.