Saturday, November 27, 2010

Driving Alone

Salam.Tgklah tajuk kat atas tue 'driving alone'.Cam sedih je hatiku ini bila suatu hari dibulan disember dlm keadaan terpaksa aku kena memaksa,terpaksa,dipaksa utk memandu sendiri ke tempat kerja & pulang ke rumah setiap 5 hari bekerja.And maybe i should driving to izzah's home if i wanted to see her,adei :(.

Bukan sengaja nak menakutkan diri tp mmg sah aku x berani nk memandu kereta walhal jln nk ke tempat keje tue xdelah jauh sgt cuma agak kelam-kabut laa disaat aku telah dimanjakan dengan ada my twin as my driver..hehehe..oppsss..bukan personal driver tau tp dia je yg berani nk bawa kereta,x macam aku ni,penakut.

Ohh....poor me actually because never make it important to be a good driver with passion...walla,ayat aku...entah2 english broken!

Ya Allah,tolonglah hambaMu ini.Permudahkanlah segala urusanku..limpahkan rezeki yg baik lagi berkat drpdMu...amin Ya Rabbal 'Alamin.

Tuesday, November 16, 2010

New Gadget

Alhamdulillah,akhirnyer setelah sekian lama mengidamkan sebuah laptop..maka pada 13 november 2010 ia dimiliki jua olehku.My new gadget,my mini lappy atau sinonim dengan nama netbook.

Sebenarnyer langsung xde target nk beli lappy time tue..mmg freaky friday laa...yelah angka 13,org cina x suka no tue..katanyer xde ong.ermm..ntahlah,lantak ler kepercayaan masing2 katakan.So dlm dok pusing2 kat The Mines tue,maka kami menyinggah jugak disebuah kedai menjual komputer.

hehe..sebenonyer kami dh byk usha lappy kat kedai yg lain tp jenama yg diinginkan tiada dijual disitu so kami merayau lg hingga terhenti kat salah yg sebuah kedai ada kat situ.Telah ditentukan kat situ ada promosi.Survey punya survey dapat laa lappy dengan harga & jenama yg diinginkan tue.Jenama HP,mini laptop a.k.a netbook berwarna merah dengan harga RM1050..thanks to achik & my twins coz sudi usha & bodek harga yg baik punya murah.

Alhamdulillah..setelah 2 hari menggunakan lappy bersama broadband celcom yg dipinjam drpd mama ( dah cam harta sendiri plak broadband ni ) mmg memuaskan cuma masih kaku-kaki utk menaip kerana keyboard sama sekali lain saiz & sedikit berbeza..no calculator provided at keyboard..x sama ngan pc biasa.Yg bestnyer..ia mudah dibawa ke mana2 shj..

Itulah sedikit story-mory pasal my new baby ni.

the end..gmbr coming soon.