Sunday, November 13, 2011

SE Xperia ARC S

Salam & alhamdulillah,syukur ke hadrat Ilahi Yang Maha Pemurah..

akhirnya dpt juga apa yg dihajati iaitu ingin memiliki sebuah telefon pintar dalam bahasa omputehnyer adalah smartphone,bukan semakpon yer tp kekadang bikin semak gak sebab duit melayang utk membelinya..hehehe!

Semalam bertarikhkan 12 November 2011 bersamaan 15 Zulhijjah 1432 Hijriah,Sabtu maka termakhtublah ARC S telah dimiliki oleh diri ini.Kenapa pilih brand SE ek?.Sebab bateri tahan lama berbanding Nokia,nk bandingkan dgn brand lain xleh sebab x penah pakai selain nokia & Sony Ericsson.Antara sebab2 membeli hp ini adalah :-

* Housingnya menarik,tertarik ko mmg deboommmm..kebaaaboomm!
* Pilih SE Xperia ARC S kerana kualiti gmbr tip top,HD version & guna bravia
engine,selain ada LED flash.Byk lg laa specifications,kalau nak tahu pi tgk kat
website Sony Ericsson Malaysia

* dah lama idamkan nk guna smartphone
* ada wifi senang nk on9 facebook,almaklumlah saya ni mmg jenis 'hantu online' layan
games.
* Bila bosan boleh layan Angry Bird yg ada pelbagai versi..hehe!
* Speedy loading..tak perlu tunggu lama-lama..sonok!

Apalagi ek?.dah x reti nk komen...yg pasti,mmg best laa hp ini even baru pakai beberapa jam semalam.

Oklah..itu shj,gambar nanti sy upload k.Bukan nk menunjuk tp sekadar nk share citer je.So sape ada pengalaman guna GPS utk garmin free ke..sila share kat sini,info diperlukan..hehe! thanks.

Wednesday, November 9, 2011

U.P.D.A.T.E.D

Salam..
Lamanya tak update blog ni.
Dah byk sawang kat ruang sana-sini.
Penat plak nk bersihkan..huhuhu!

Aidiladha dah pun berlalu pergi.Setelah hampir 13 tahun meninggalkan Dungun,akhirnya raya lepas dpt gak merasai hidup kat sana semula.Semuanya dh berubah,Dungun dah tak macam dulu,tgk macam serabut je.3 hari balik sana dlm keadaan tak sihat,hari last kat sana jatuh sakit yg amat sgt.Perut jadi kosong sebab segala apa yg dijamah seharian semuanya terkeluar balik.Jam dekat 12 pagi baru jamah nasi ngan sup tulang mama masakkan.Beraya pun ala-kadar je...takde mood nk beraya,zero.



Selama kat Dungun beberapa hari sempat ler pi bersiar2 ditepian pantai Tanjung Jara dgn kembar & suaminya.Gambar sy mmg tak banyak sebab saya yg jd tukang gambar..hehe!





Kerja?.Esok mula keje balik..kesihatan plak belum ok sepenuhnya.
Migrain asyik menyerang je sejak kebelakangan ini..sabar..sabar...
Bulan 12 ni maybe start keje kat pengurusan & semua staf baru.
Tak tahulah bagaimana keadaannya nanti,semoga semuanya dipermudahkan Allah swt,amin.
Pening gak memikirkan urusan nk memandu kereta..penakut nk drive kete,lesen ada tp x guna.

huhu...tolong!! camne ni nk g keje kalau kembar cuti or mc?.ada sesape leh jadi drebar sy x?.hehehe.......sesuka je.