Wednesday, July 14, 2010

Setahun Sudah....

Alhamdulillah,dah genap setahun usia blog aku ni.Sekejap je masa berlalu tp blog suam² kuku...hahaha!

Monday, July 12, 2010

Solek Sana-Sini







Just for fun only :)

Bukan tak teringin nak jadi mak andam,nak....tp
ermm...baru belajar menyolek,x PRO lg.hehe!

Tgklah hasilnya..lawa tak?.

Festival Bunga & Taman Putrajaya 2010




Hari kedua festival berlangsung mmg mengundang ramai pengunjung ke sana.Parking kereta mmg full,jenuh cari tempat kosong nak park kereta akhirnya dpt jugak satu.Pergi berdua je ngan kembar,testing kamera baru tp bawak gak kamera lama cuma sygnya bateri plak kong..hampeh tul! hahahaha..kalau tidak mmg byk gak gmbr yg dpt diambil time tue,xpelah dah xde rezeki.

Then start la kami posing sana dan sini..eh...bukan saya yg kuat posing tp my twin..
saya jadi tukang amik gmbo je sebab mmg minat fotografi cuma situasinya sesak menyebabkan saya agak malu nk acting as photographer ni..hahaha..yelah,mana taknya ketiak awal² lg dah berpeluh,abis menampak tanda pada baju dibawah lengan...keh3x!

Dan yg segannya,ramai photographer yg handal ngan kamera mereka yg power..lens panjang je...fuyooo!! ambe telan air liur je tgk kamera & lens dorang..mmg power!
Pastu mulalah berangan... " kalau la aku dpt lens cam tu,kamera cam tu "...
hahahaha..cam x cukup je ek,kamera DSLR kan dah ada..cukup jelah *dulu.

* boleh percaya ke?.

Oklah,ini sebahagian hasil gmbr yg diambil..tak seberapa pun.enjoy!!

Sunday, July 11, 2010

Makaroni Daging Bakar



Semalam kembar sy dpt tempahi lagi utk menu,Makaroni Bakar.So dia buat 2 jenis,satu daging satu ayam.Rasanya sungguh sedap sekali,pandai adik ambe masak!

Untuk permulaan,dia jual murah dulu.Ikut saiz bekas loyang yg digunakan.

saiz kecil = RM15
saiz sederhana besar = RM20
saiz besar = RM30

Adalah beberapa org yg bertanya

"berbaloi ke,modal berapa..jual berapa?."

takpelah kalau ada kesilapan dr segi harga modal & jual tue.Budak baru belajarkan..
so insyaAllah lama² nanti tahulah.