Tuesday, May 8, 2012

My Pets

It's all about my new pets named Puteh & Merah. Wah!! klasik gitu nama-nama haiwan kesayanganku si arnab-arnab yg cute.Oklah,nak perkenalkan kat dunia blogger dgn mereka-mereka yg sangatlah cute dan manja. Baru 3 minggu membelanya.Selama itulah byk jugak masalah yg timbul antara ketiadaan masa utk menjaga mereka dari segi kebersihan kandang.Setiap hari kena bersihkan kandang drpd poo & pee agar mereka berada dalam keadaan wangi dan menyenangkan utk org-org sekeliling.Kadang tergerak hati nk serahkan mereka pd Tuan Baru yg sudi memelihara mereka tapi hati dah sayang,payah plak.Tengoklah camne sebab memang diakui kesuntukan masa membuatkan diri tak tertengok keadaan Puteh & Merah tp mulai hari ni,insyaAllah akak akan sentiasa perhatikan korang,bg makan kat korang cukup-cukup.Ingat nk beli toilet tray dan rumput alfafa hay byk-byk. Sekarang kandang mereka telah pun diletakkan diluar rumah utk proses pembersihan dilakukan dgn mudah.If letak dlm rumah nanti ada yg bising kalau tak terjaga so better letak kat luar,nk bersih pun senang.Pagi ni belum jengguk mereka lagi sebab diri ini kurang sihat.Ingat nk beli alfafa hay tp x tahu nk pi dgn sape.ermm???. Puteh & Merah ni baru berusia lebih 2 bulan so mereka ni dikategorikan bayi.Mereka cukup suka makan rumput alfafa hay berbanding pellet yg disediakan.Kadang x habis pun pellet tue tp kalau bg alfafa hay,cepat je mereka habiskan.Bila dgr je bunyi plastik alfafa hay cepat-cepat mereka datang ke depan.Alahai..alfafa hay dh habis stok,nk kena beli..sabar yer Puteh & Merah,makan dulu pellet tue yer..nanti akak belikan alfafa hay bungkusan besar utk korang ek. Ni contoh alfafa hay utk my rebits
dan ini didalam bungkusan yg mudah utk didapati dikedai-kedai haiwan.
Oklah,pasal makanan dah citer..senang je google kat internet..dptlah info pasal makanan ni.Nak view gambar-gambar si Puteh & Merah plak.
Gambar disebelah adalah Puteh,mata bercelak dan jantan.
Yang ini pula Merah,betina dan sebaya dgn Puteh 2bulan lebih. Oklah..perkembangan langsung nanti saya updatekan.

Monday, February 6, 2012

UPGRADE

Salam & alhamdulillah.



Dengan izinNya maka hari ni tercapailah sudah salah 1 hajat yg diimpikan iaitu nk upgrade my ARC S dgn papago & free software yg lain.Yang best siap ada bacaan al-Quran,alhamdulillah.Even bayarannya RM150 tp pada hamba,berbaloi.Lepas ni nk search software utk kiblat plak & casing for my new hp tue.

Padam

Salam,alhamdulillah.
Usaha nk delete hampir kesemua gambar dalam netlog telah pun selesai.Netlog tue akan ditinggal sepi begitu sahaja,if ada rasa nak online maka akan adalah saya.

Macam frust je kan?.Memang frust pun,rasanya x perlulah nk dipanjang-panjang hal ni..biarlah ianya menjadi rahsia.Tak usah dah nk dibangkitkan lagi hal-hal yg menyakitkan hati,buang masa je.Teruskan hidup,cari redha Allah swt itu lebih penting & AFDAL.

Nak tambahkan pendapatan?.Jom join churpchurp!

Nak tambahkan pendapatan?.Jom join churpchurp!

Monday, January 23, 2012

Kisah Dua Tiga Satu Dua Belas

Salam,alhamdulillah.

Hari ni dpt jugak ambe keluar berjalan-jalan dgn my sahabat ke MidValley Megamall bersama anaknya yg awesome & handsome,arif kamil.



Pertama kali berjumpa dah rasa seakan dah lama sgt kenal,Masniza sgt peramah orgnyer.
Dan dia seorang yg chantek & bergaya.Anak dia pun pandai bergaya....skit2 angry bird..hehehe...!

Seronok sgt hari ni.Terima kasih Allah kerana menganugerahkan padaku sahabat-sahabat yg baik & memahamiku.Semoga mereka sentiasa dirahmati Allah swt sepanjang hayat,amin.