Saturday, May 11, 2013

Setahun......?.

Assalammualaikum.

Dh 1 tahun 2 hari tak update blog ni ye.Sebenarnya takde apa sangat nk update kat blog,zero dgn masa yg terlampau singkat nk kemaskini blog nie.Ermm..last citer kat sini pasal new pets a.k.a arnab.Arnab-arnab tue dh lama bg pada tuan baru utk menjaga mereka,last story pasal Merah & Puteh ialah mereka telah pun memiliki 8 ekor anak.Maaflah gambar mmg xde. Sepanjang setahun tak menaip kat blog ni adalah beberapa rakaman hidup yg divideokan.Antaranya adalah:- 

Kontrak

Pada 21 Nov 2012 telah pun melaporkan diri sebagai pekerja UKM berstatus kontrak selama 2 tahun.Sekarang ni dah pun dekat 6 bulan pegang status nie dan alhamdulillah perjalanan kerja macam biasa.Tidak dinafikan adakalanya susah adakalanya smooth sgt.Takpelah dugaan Allah swt utk menguji hambaNya ini. 

Cinta

ermm...nk komen ke pasal nie ek?.no komen laa..bikin sedih je.

Gajet

Alhamdulillah pd 26 March 2013,Samsung Galaxy Note 2 dah pun dalam tangan.Selama lebih setahun lebih kumpul duit utk memilikinya akhirnya dimakbulkan Allah swt.

  


Undi


Buat pertama kalinya ambe pergi mengundi..hehe,mula-mula risau gak sbb takde pengalaman langsung.Jauh plak tue kena balik mengundi,kat Kemaman nun disana..abis je mengundi terus balik Kajang.Sangat-sangat penat tp berbaloi bila apa yg diundi tue menang,alhamdulillah.


Usia


Esok 12 Mei 2013,jam 9.23 pagi a.k.a 2 Rejab 1434H insyaAllah genaplah usiaku 32 tahun..ehhh...dh tua rupanya aku nie.Dah tentu makin rancaklah soalan-soalan cepumas yg akan dilancangkan oleh lidah-lidah hamba-hamba Allah swt yg sangat caring giler ngan keadaan ku yg masih single-mingle.Dan insyaAllah 7 rejab 1434H bersamaan 17 mei 2013 nanti akan masuklah usiaku 33 tahun dalam tahun ISLAM pula.Alhamdulillah..


Ya Allah,permudahkanlah urusanku didunia mahupun akhirat..amin.


Berani


Sebut pasal ni,byk gak yg telah aku lalui tapi takdelah sehebat mana pun.Cuma yg paling digeruni adalah driving.Start 1999 dpt lesen kereta,mmg takut sgt nk memandu.Tapi sejak bulan 5 tahun lepas diri ni dh gagahi dan lawan perasaan takut tue.Kira dh setahun lebih la boleh drive sendiri tanpa bantuan kembar.Alhamdulillah..siap hari tue balik Melaka sorang diri.Baba dan adik-adik yg lain bukan main suka tgk ambe dah boleh drive sendirian.

Langkawi

InsyaAllah panjang umur,ada rezeki leh la pergi Pulau Langkawi this may on 23 until 26.Naik flight lagi tue ke sana..hehe,my 2nd time naik kapal terbang.Excited sgt nk pi sana sbb tak pernah seumur hidup pergi PL..kesian diriku..hahaha ^_^ Oklaaa..rasanya setakat itu je kot.

Bila nak kahwin?.


Dah kabo kat point usia tadi..cukuplah,malas nk jawab lagi ^_*

New Friends


Dapat kawan baru tp lain alam..iaitu kucing baru namanya Snowbell.Ambe panggil dia Bell,jadi teman utk si Upie.Bell ni adalah kucing belaan kembar saya dan suaminya.Dia sgt manja tp sgt sukar utk dipeluk dan dibelai.Tp apa-apapun Bell tetap maintain comel!

 


Shawl


Sekarang dok testing pakai shawl,kelakar pun ada..nak tgk hasilnya?.Jap ek..nk upload gambar skit.



 Oklah,setakat ni je la dulu..lain kali update lagi..insyaAllah nanti ambe kisahkan pasal My Journey to Langkawi.. wssalam


Yusra
11 Mei 2013
656pm