Thursday, May 19, 2011

Cinta Itu Sampai Akhir Hidupku



Lirik lagu ini punya kisah yg sama denganku..bagaimana nkku hadapinya Ya Allah..



Kuatkanlah aku....

Wednesday, May 18, 2011

Dah ku kata..



Dia adalah anugerahku yg Allah swt izinkan
Dia adalah kasihku yg Allah swt izinkan
Dia adalah cintaku yg Allah swt izinkan
Dia adalah sayangku yg Allah swt izinkan

Tetapi ku tanamkan sifat REDHA jika izinNya hanya seketika utkku.

Sukar benar tanpa dia,sukar benar Ya Allah
Kuatkanlah tabahku,teguhkan sabarku..kukuhkanlah imanku.

Kerna takkanku mampu tanpaMu..Dia hak ENGKAU,Ya Allah.
Dan KAU berhak utk mengambilnya semula...aku REDHA.

Sunday, May 15, 2011

Tiga Puluh Tahun Sudah

Salam,alhamdulillah.

Hari ni dah masuk 30 Tahun 3 hari,jam,minit saat tak tahu nak kira camne?.Malas nk kira sebenarnya...hahaha!

Setakat ni ada 2 sambutan hari lahir secara kecil-kecilan telah berlangsung,alhamdulillah.

Thanks to all my friends especially my close friends,Achik,adek fiza,niesa,sue,peti & lain² atas kiriman doa n sambutan yg diberikan.

Hanya Allah swt shj yg dapat membalas budi baik kalian semua.Yg ditunggu² tidak pula muncul utk wish my birthday.Ermm..xpelah,maybe dia terlupa nak fikirkan aku.

Jodoh hak Allah swt,so sape aku nk menentang.Moga diberikan jodoh yg baik.amin.

Mana gmbr?.ermm..nanti kat lappy sy updatekan gmbr² kat sini masa sambut besday tempoh hari k.Dalam pc ni xde gmbr² tue so kenalah tunggu.Sabar k.






Hari ni juga adalah hari konvokesyen my big brother,Amar Latif kat UiTM Shah Alam.Tahniah abg amar,alhamdulillah.Saya dah get ready nk pi sana tp abg amar tak sampai² lagi ni,mana dia ek?.Ok,nanti dah selesai segalanya,saya update k.

Jumpa lagi

Saturday, May 7, 2011

Sendiri

Entri hari ni 7 Mei khas utk meluahkan apa yg tersirat,tersurat yg belum dipos2 lg.Atau telah diwarkahkan cuma ayatnya belum ada kata penghabisan.Ermm?.

Aku byk menangis sejak akhir2 ini bila mengenangkan apa yg telah byk terjadi dlm hidup sepanjang berada dalam alam 20an.Ya,aku masih menghitung dan akan tetap menghitung selagi nafas masih ada,selagi belum sampai hembusan terakhir.Bilakah yg terakhirnya aku x tahu sebab hidup,mati,jodoh itu adalah kerjanya Allah swt.Aku hanya mampu merancang.

Aku byk pamirkan senyuman yg kelat,kulat & tawar sekadar utk menghiburkan hati yg lara,menyenangkan pada sesiapa yg berada disisiku agar mereka tidak gundah gulana utk aku.Mmg payah nk sorokkan kesedihan yg berpanjangan ini.

Bila aku bersama mereka yakni mereka yg hampir dgnku..mereka familiku,sahabat2ku n kawan2ku..aku usaha utk tenang.Tapi dlm hati hanya Dia yg tahu,berserabut.Ya Allah,kuatkan aku.

Tak pernah ada dlm hidup manusia ni nakkan kepahitan,nkkan kekecewaan.Jangan dinafikan org yg pernah mengecewakan hati org lain pun sebenarnya dia pun mahukan kebahagiaan walaupun dengan niat dia menyakiti hati insan yg sygkan dia.

Seperti kata dia,setiap apa yg berlaku dlm hidup ni kita kena redha..ada hikmah disebaliknya.Tapi pernahkah dia terfikir,utkku tatih satu persatu liku ni bukan 1 perkara yg mudah.Utk berkata2 apa sahaja teramat mudah bg mereka..bg dia.Jasad ini yg melaluinya merasai setiap pijakan yg sakit..pijakan yg pedih.Mmg susah awak tahu x?.

Tak mengapalah,aku redha walaupun dlm jiwa penuh rintihan.Mmg setiap yg berlaku ada hikmah.Hingga kini aku syukur,alhamdulillah iman tue ada utk aku terus berdri teguh,gagahi utk bangkit dr kejatuhan yg sering kali terjadi dlm hidup.

Bila fikirkan balik,kesusahan aku ni apalah sgt jika nak dibandingkan dengan mereka diluar sana yg lg perit menanggung derita.Tiada makan,tiada minum..kais pagi makan pagi,kais petang makan petang tp itu hidup mereka.Skrg ni hidup aku...entah apa kesudahannya?.Wallahu'alam.

Friday, May 6, 2011

Untuk Mawaddah

Assalamualaikum.

Entri kali ni nak cite pasal hp baru utk adik ambe,Mawaddah.Takdelah canggih sgt hp ni tp fungsi kamera,walkman & internet tue ada.Kira oklah hp ni utk Mawaddah yg baru 12 tahun.Kira ni hadiah utk waddah dr akak k,jaga molek2 tau.

Korang nk tgk hp dia camne?.ala..saiz kecik je,sliding & warna comei sgt.Jap ek,nk upload gmbr hp dia.



hah!! ni dia hp utk Mawaddah,cute x?.Cutekan cam tuannya..hehehe..sekali-sekala puji adik sendiri pe salahnya.Korang jgn jeles k..hehehe..! Ni hp SonyEriccson W100i.Murah je.



Ok x Mawaddah??.Akak beli sekali dengan no tel baru yg jugak chantek beb! Harap Mawaddah suka dengan pemberian akak ni.


Untuk adik2 yg lain tue,akak xleh nk janji.Ini pun akak x pernah janji pada Mawaddah kecuali pernah kata nak bg waddah hp lama akak tue adalahkan?.

Ok..jaga molek hp ni.Wsalam.

Tuesday, May 3, 2011

Selamat Tinggal Pangkal 2

Assalamualaikum,kawan2.

Selamat datang kepada new bloggers!.
Eceh cam ler aku ni senior...hahaha..blog pun br setahun jagung.

Tengok n baca tajuk post kali ni,tentu ada yg belum dpt pick up apa maksudnyakan??.
Meh sini nak story skit...ce cite..ce cite..jap,nk citer la ni.Dengar elok2 k.hehe!

Pada tanggal 12 Mei nanti akan genaplah umurku 30tahun,sweet 30 gitu..sweet ke?.Jgn terlebih manis sudah,bahye.Status still single but not looking.Bukan pe,malas nk pikiaq pasal kahwin2 ni..poning pale den.Biarlah jodoh tue dtg sendiri,doa je berterusan moga ada hok baik buleh bimbing ambe ni.Tp dalam hati masih ada dia..huhuhu!

" eh..ko,kojap loghat nogori,karang nganu kiter pulok.."

" dakpe ar..kiter kang 1 mesia...berbilang bangsa,pelbagai bahase..ye dop?.So gune hok mane buleh difahami n senang "

Ok,berbalik kepada tajuk citer diatas.Pangkal 2 tue akan jadi kenang-kenangan utkku selamanya.Dah xde dah umur 20an.Alhamdulillah bersyukur masih diberi nyawa oleh Allah swt utk melalui liku2 hidup yg kdg bahagia n kdg ada rencah dukanya.Tapi takpe,selagi ada iman didada diakal,hidup akan selamat.Malah akan kerap diuji bila niat nk berubah ke arah yg lebih baik,tul x?.

Dan yg paling bestnya..insyaAllah status baru utkku akan menjelma,status apa?.Kasi gempak skit..biar korang tertanya2.Jawapannya mmg takleh nk bgtau smpi ada pengesahannya.hehehe...biarlah rahsia bak kata Kak Siti Nurhaliza.Nok jugok masok name siti kat sini ek..huhuhu..sekali-sekala tumpang gleme kak siti.



12 Mei jatuh hari khamis,kalau hari cutikan best..leh gok sambut ngan kawan2.But yg bestnya ambe sokmo sambut ngan partner seperut ambe,sape lg kembo ambe laa.Tapi tak tahu sambutan kali ni guane gamok pasainya dia dok umah lain,suami de.Pepehal kena mintok izin suami..pahala!

Semalam plak baru lepas besday mama ambe,Azizah Binti Harun yg ke 57 tahun,sweet gak tue.hehee! Semoga mama diberkati Allah swt didunia mahupun diakhirat kelak,amin.



" xde hadiah utk mama,akak tgh kopak! sorry k "

Kisah sepanjang dalam usia 20 hingga 29 tahun mmg byk sgt.Tapi byk sedih drpd gembira cuma ambe redha jelah.Ketentuan Allah itu ada hikmahnya.Byk kisah cinta yg putus ditgh jalan,x kesampaian hingga ke jinjang pelamin.Belum jodoh,redha.Smpi skrg nk menginjak 30tahun pun masih belum ada jodoh ( mungkin ).

Dalam adik-beradik anak mama,ambe sorang je blum nikoh lg.Dakpe ar,ada ar jodoh tue nanti.Tggu n lihat je,x mboh cakak banyok!.Izzah bertemu jodohnya dengan Mohamad Azuwad pada tanggal 29 Mei 2009 pada usianya 28 tahun.Setahun selepas itu abg Amar bertemu jodohnya Nazmidatulsyima pada 14 Feb 2010.Alhamdulillah,ambe gumbira dah dikurniakan sister and brother in law ni.Dorang je belum dapat brother in law..hehehe!





Anak sedara belum ada lagi,doakanlah agar ambe leh dpt ramai anak2 sedara yer.hehehe..! Tapi yg bestnyer bertambah sepupu kembar,sama group ngan ambe yg kembar jugak.Kali ni alhamdulillah dpt Upin & Ipin pada 17 Feb 2011,nama dorang Muhammad Kariman & Muhammad Karimin.Comey bebeno dorang.Dan nak ditambah cerita,kakak n abg mereka pun kembar tp lain jantina.Suka sgt....!!!



ini Muhammad Kariman



ini pula Muhammad Karimin

Ok,sepanjang dalam usia 20 an,ambe byk dpt kawan2 malah sahabat2 yg baik2 belaka.Alhamdulillah sy rasa bertuah memiliki anda dan anda sebagai kawan n sahabat saya.Sayang korang semua!!!!



Maizatul Akmal a.k.a Achik



Fariza a.k.a Alang



Nazuha a.k.a zuha a.k.a adek manis..hehehe!





Sue,fiza & Adni Cempaka Sari ( anak sue )

Dan tak ketinggalan,yana & niesa'



serta ramai lagi kawan n sahabat.Tak larat nk cari & upload semua gmbr.Capek makcik!

Famili ambe plak makin bertambah dengan kehadiran mak baru a.k.a ummi and adik-beradik baru.Sayang mereka semua,sayang baba n mama.Sayang kembar saya..!



ini kembar ambe..comey dop?.



erm..rasanya setakat ni dulu.

oh ye..sebelum terlupa.Dalam usia yg hampir nk mencecah 30tahun,sy baru bekerja selama 9 bulan sebagai pekerja sambilan kat UKM,Bangi.Alhamdulillah,rezeki Allah.

ok..bersambung lagi yer.Salam.