Tuesday, November 10, 2009

Hobby..hobby..

Salam,lama jugak aku x updatekan blog ni.Bukan xde masa tapi kemalasan melanda diri aku utk mencoret serba serbi tentang laluan hidup aku.Ni posting baru tentang hobi aku yg x seberapa,saje je menghilangkan kebosanan aku duduk dirumah ni.Asyik online pun naik benggang gak kepala ni..mata pun berpinau dibuatnya so aku amik ler beberapa keping gambar & kemudiannya aku edit sikit² biar nampak lebih chantek.So aku add beberapa keping gambar yg aku berkenan je laa.




Ini antara gmbr terbaru yg aku dpt shot kat kawasan rumah aku.2ekor burung dok bertenggek kat atas pagar rumah jiran,selang 2 biji rumah.Alhamdulillah setelah aku zoom smpi abis,akhirnya aku dpt gak snap picture ni dengan baik.hehee..!



ni pulak antara pokok bunga yang ada dlm halaman rumah aku..entah apa namanyer pun aku x tahu.Pokok bunga ni adalah pemberian drpd mak angkat aku yg dok kat kota tinggi..dah lama dah aku dpt pokok bunga ni,alhamdulillah terjaga dengan baik.



Gambar kucing ni pula aku baru je edit agar warna,bentuk pd bulu kucing lebih nmpk jelas.okkan??.

ok..tue je buat masa ni...chow chin chow!

4 comments:

  1. Salaam. Subhanallah, Whoaaa canggih gambar burung 2 ekor tu, pandai diorg jiwang keh3

    Macam mana diorg tak lari yer?? ke Yus guna lense zoom jauh? ke ada baca ayat apa?? :D

    ReplyDelete
  2. neeZhom : mana ada terer cam zam,kamera pun bukan DSLR tau..yg basic je.huhuhu...

    masa yus amik gmbr ni,depa x perasan depa sedang diskodeng oleh yus :))

    guna zoom gak,close up & macro.baca doa nabi sulaiman a.s

    ReplyDelete
  3. hehe pandai dia yer, kena ajor ambe nnt. Skrg ni musim mutus idea la nk ambik gambo, bila ntah datang musim ada idea pulok ni, hhhhmmmm

    ReplyDelete
  4. neeZhom : alahai..zam lg terer dr yus bab amik² gmbo ni.kamera yus yg biasa je,basic.kamera zam tue lg power,DSLR plak tue!

    ReplyDelete