Tuesday, October 26, 2010

Apa daaa...!

Salam.
Pejam cilik..pejam cilik dah dekat 3 bulan aku bekerja sambilan sebagai kerani kemasukan data kat PPS or long formnyer adalah Pusat Pengurusan Siswazah D'UKM ni.
Alhamdulillah dengan rezeki yg Allah swt telah limpahkan kepadaku & semoga ia makin bertambah dengan baik,amin Ya Rabbal A'lamin.

MINAT

Dah lama sebenarnyer x update blog ni,bukan xde masa cuma xde idea nk diciterkan,buntu sekejap.Hobi yg semakin berkembang luas adalah membaca blog org lain,hahaha...best gak ayat²,tatabahasa & celoteh dorang & kalau baca dengan betul² mereka ni bisa menjadi sasterawan negara gak laa...hehehe...insyaAllah,manalah satu hari nanti jadi gitu..
untunglaaa!

BLOG² PILIHAN

Antaranya inibelogsaya by hanis zalikha,model 80an by ibu kepada hanis zalikha & byk lagi laa yg saya ikuti citer² suam,hot,sejuk,winter...eh..mana der winter kat Malaysia ni! Mmg dapat mengisi masa terluang dengan membaca blog² camni.Blog yg berilmu mmg menjadi pilihan.Syok abis ler baca blog² ni bila time sunyi & sepi..mmg kreatif tul mereka ni dlm membikin ayat.Khusyuk memahami setiap bahasa yg diterakan.

KERJA

Alhamdulillah buat masa,tiada byk masalah cuma kdg atas kesilapan sendiri kerja jadi tunggang-terbalik,tergolek²..nasib baik dpt catch balik apa yg terlepas pandang tue drpd terus terlepas,alhamdulillah.Masih dlm status sambilan kat sini tp dh cukup bagus utk aku sebab dpt peluang memperlajari alam pekerjaan & mengumpul pengalaman bekerja serta cara berurusan dengan org sekeliling.Walaupun kerjaya aku ni tidak segempak mana tp pada aku kerja ni pun dh cukup mencabar..cuai skit je,abis aturan kerja berterabur jadinya so kenalah lebih berhati² dlm apa jua kerjaan yg dilakukan.
Sebelum ni org anggap aku macam katak bawah tempurung je,perap kat umah seakan tidak buat apa²..yelah pada dorang,dok rumah ni xde watpe kerana pada dorang ( segelintir shj kot ) fikir bila ada duit so itulah yg dikatakan 'ada wat pepe'..hah,faham x?. tak faham sudehhh...huhuhu.....


SEJAK BEKERJA NI


Kualiti hidup makin meningkat,sebab pe?.Sebab bertambahnye pengalaman hidup.Hidup makin mencabar & makin byk yg baik serta buruk timbul mewarnai hidup aku ni.Yelah dulu suasana byk dlm rumah,buat kerja rumah...duit tggu je drpd mama tp skrg suasana hidup dh pelbagai,makin byk karenah kapoor perangai org yg dijumpai,cuaca pun dh dpt ditackle..eh...camne tue..ala..dulu byk perap dlm rumah,skrg ni byk keluar rumah..hujan-panas redah je..hahaha...itu maksud aku sebenarnyer..ok dah fahamkan?. tak faham pun buat² faham jelaa bukan masuk exam pun..hehehe!

BILA DAH KERJA

Rumah jd tak terurus,tunggang-langgang.Bukan nk kata time aku jd penganggur,rumah tue kemas 100% cuma lg ler tersusun drpd skrg...oopppss..bersepah beb
rumahku..hahaha..! So bila balik kerja,menjadi masalah aku bila mata aku sakit melihat baju kat sana-sini,yg dh basuh x lipat,yg x basuh berlonggok..adei..dapur plak jarang sgt berasap..huhu..cuma yg oknyer skit..skit jelaa..dapur x sepah..
haha...selamat bukan! selamat ler sebab sinki x penuh dengan pinggan-mangkuk utk dibasuh sebab jarang guna dapur.Apa²pun dh kerja camne pun,rumah kena kemas...

"ahhh..yusra²..ko ckp je,tp jarang nk rajin kemas rumah.." hehehe..!

Then penyudahnyer kenalah motivasi diri sendiri,takyah minta suh org buat kalau diri sendiri x pernah cuba utk melakukannya..so chaiyok!!!

"u can do it,Yusra!!!!"


"Ya...i will,maybe?" hehehe...

the end...for today,chao!!!

No comments:

Post a Comment