Friday, December 31, 2010

Selamat Tinggal 2010,Selamat Datang 2011.

Salam,semua.



alhamdulillah,diberikan nafas utk bernyawa lg dialam dunia yg penuh pahit & manis dlm hidup ini.Sekarang waktu 3.33pm hari Jumaat,penghulu segala hari.Semoga permulaan tahun baru 2011 yg akan menjelma dlm beberapa minit jam lg akan membawa seribu rahmat malah lebih berkat drpdNya kepada kita,hamba2Nya ini..amin Ya Rabbal 'Alamin.



Apa yg dah tercapai pada 2010?.Byk sgt tak tercapai sebenarnya,ada je yg tertangguh.Malah yg tahun2 yg sudah pun masih byk terperuk dlm angan2.Bagaimana tahun 2011 nanti,apa plak azamnya?.Ada azam baru ke atau settlekan dulu apa yg belum dilunaskan??.So azam baru tue apa ek?.Yg dah kahwin tahun 2010,alhamdulillah...semoga berbahagia & bertambahlah anak-cucu-cicit-cucut adam a.s nanti serta berdozen-dozen Umat Nabi Muhammad SAW yg soleh & solehah,amin.



Pada diri sendiri,terlalu byk yg xdpt tertunai.APA DIA?.adalah...Yang dah tercapai & tak terduga mencapainya adalah kerjaya.Alhamdulillah,rezeki kerja masih terbuka utk saya.Walaupun hanya sebagai kerani kemasukan data sambilan,ianya tetap memberangsangkan & saya dh teramat bersyukur pada Allah swt dengan apa yg Dia curahkan ini.Orang kata rezeki dtg bergolek-bergelek2...hehehe.....



Bulan disember,bulan terakhir dlm tahun 2010 dimana my twin dh duduk rumah sendiri.Rumah sewa je,murah dalam RM600 sebulan,2 tingkat teres.Alhamdulillah,dapat gak rumah yg selesa utk mereka diami setelah berhempas-pulas mencari rumah sewa merata2 Kajang & Bangi,akhirnya dpt gak yg tak disangka2.Itulah..betul apa yg telah diperkatakan..



" Bila Allah cepat makbulkan doamu, maka Dia menyayangimu.

Bila Dia lambat memakbulkan doamu, maka Dia sedang mengujimu.

Bila Dia tak makbulkan doamu, maka dia merancang sesuatu yang lebih baik untukmu.

Bersangka baiklah pada Allah dalam apa jua keadaan.

Kasih sayang Allah mendahului kemurkaan-Nya.. "




peringatan utk diri sendiri & semua yg sudi membacanya.



Sedang saya menaip blog ni,my twin pun de kat sebelah sambil memperabiskan sebungkus besar Cottage Fries saya,dia de gak suapkan beberapa keping ke mulut saya...dalam 3 ke 4 keping gitu.

Dekut tul...hahahaha..... :D



Saya pun menumpang tidur kat rumah sewa dia ni,semuanya FREE..jangan jeles tau cuma Celcom Broadband ni saya bayar laa sendiri...hehehe......! Best gak dok sini,tenang je walaupun rumah ni masih belum dipenuhi perabot,ia tetap selesa.



Selamat...selamat...selamat...alhamdulillah.Camne ngan saya,bila nak KAHWIN?.Jawapan saya senang je.....macam ayat kat atas tue...ala ayat senggek2 siap bold tue laaa.....ada jodohnya nanti nikahlah saya ni,biar pun time tue org cakap saya ANDARTU pun saya redha..lantak ler dorang nak cakap pe yg penting SAYA YAKIN DENGAN ALLAH swt.Apa yg DIA peruntukkan nanti,itulah yg terbaik utk diri ini.



Oklah..mmg byk sgt yg nak dicelotehkan tp takpelah,lain kali ek.Nanti esok ke lusa saya sambung citer kalau rajin k.Ala pelah sgt citer saya ni,tak hangat dipasaran pun...low profile katakan...hehehe!



Good Luck To All My Friends In 2011....de sesape nk kahwin 11/11/2011 ke?.

wassalam.

2 comments:

  1. SELAMAT TAHUN BARU YUSRA...MOGA JALAN HIDUP DIPERMUDAHKAN OLEHNYA PADA TAHUN 2011..INSYALLAH.

    ReplyDelete
  2. ad : terima kasih sudi komen blogspot yus ni..insyaAllah,amin..semoga kegembiraan yg lebih ad perolehi pada tahun ni.

    ReplyDelete