Tuesday, May 3, 2011

Selamat Tinggal Pangkal 2

Assalamualaikum,kawan2.

Selamat datang kepada new bloggers!.
Eceh cam ler aku ni senior...hahaha..blog pun br setahun jagung.

Tengok n baca tajuk post kali ni,tentu ada yg belum dpt pick up apa maksudnyakan??.
Meh sini nak story skit...ce cite..ce cite..jap,nk citer la ni.Dengar elok2 k.hehe!

Pada tanggal 12 Mei nanti akan genaplah umurku 30tahun,sweet 30 gitu..sweet ke?.Jgn terlebih manis sudah,bahye.Status still single but not looking.Bukan pe,malas nk pikiaq pasal kahwin2 ni..poning pale den.Biarlah jodoh tue dtg sendiri,doa je berterusan moga ada hok baik buleh bimbing ambe ni.Tp dalam hati masih ada dia..huhuhu!

" eh..ko,kojap loghat nogori,karang nganu kiter pulok.."

" dakpe ar..kiter kang 1 mesia...berbilang bangsa,pelbagai bahase..ye dop?.So gune hok mane buleh difahami n senang "

Ok,berbalik kepada tajuk citer diatas.Pangkal 2 tue akan jadi kenang-kenangan utkku selamanya.Dah xde dah umur 20an.Alhamdulillah bersyukur masih diberi nyawa oleh Allah swt utk melalui liku2 hidup yg kdg bahagia n kdg ada rencah dukanya.Tapi takpe,selagi ada iman didada diakal,hidup akan selamat.Malah akan kerap diuji bila niat nk berubah ke arah yg lebih baik,tul x?.

Dan yg paling bestnya..insyaAllah status baru utkku akan menjelma,status apa?.Kasi gempak skit..biar korang tertanya2.Jawapannya mmg takleh nk bgtau smpi ada pengesahannya.hehehe...biarlah rahsia bak kata Kak Siti Nurhaliza.Nok jugok masok name siti kat sini ek..huhuhu..sekali-sekala tumpang gleme kak siti.



12 Mei jatuh hari khamis,kalau hari cutikan best..leh gok sambut ngan kawan2.But yg bestnya ambe sokmo sambut ngan partner seperut ambe,sape lg kembo ambe laa.Tapi tak tahu sambutan kali ni guane gamok pasainya dia dok umah lain,suami de.Pepehal kena mintok izin suami..pahala!

Semalam plak baru lepas besday mama ambe,Azizah Binti Harun yg ke 57 tahun,sweet gak tue.hehee! Semoga mama diberkati Allah swt didunia mahupun diakhirat kelak,amin.



" xde hadiah utk mama,akak tgh kopak! sorry k "

Kisah sepanjang dalam usia 20 hingga 29 tahun mmg byk sgt.Tapi byk sedih drpd gembira cuma ambe redha jelah.Ketentuan Allah itu ada hikmahnya.Byk kisah cinta yg putus ditgh jalan,x kesampaian hingga ke jinjang pelamin.Belum jodoh,redha.Smpi skrg nk menginjak 30tahun pun masih belum ada jodoh ( mungkin ).

Dalam adik-beradik anak mama,ambe sorang je blum nikoh lg.Dakpe ar,ada ar jodoh tue nanti.Tggu n lihat je,x mboh cakak banyok!.Izzah bertemu jodohnya dengan Mohamad Azuwad pada tanggal 29 Mei 2009 pada usianya 28 tahun.Setahun selepas itu abg Amar bertemu jodohnya Nazmidatulsyima pada 14 Feb 2010.Alhamdulillah,ambe gumbira dah dikurniakan sister and brother in law ni.Dorang je belum dapat brother in law..hehehe!





Anak sedara belum ada lagi,doakanlah agar ambe leh dpt ramai anak2 sedara yer.hehehe..! Tapi yg bestnyer bertambah sepupu kembar,sama group ngan ambe yg kembar jugak.Kali ni alhamdulillah dpt Upin & Ipin pada 17 Feb 2011,nama dorang Muhammad Kariman & Muhammad Karimin.Comey bebeno dorang.Dan nak ditambah cerita,kakak n abg mereka pun kembar tp lain jantina.Suka sgt....!!!



ini Muhammad Kariman



ini pula Muhammad Karimin

Ok,sepanjang dalam usia 20 an,ambe byk dpt kawan2 malah sahabat2 yg baik2 belaka.Alhamdulillah sy rasa bertuah memiliki anda dan anda sebagai kawan n sahabat saya.Sayang korang semua!!!!



Maizatul Akmal a.k.a Achik



Fariza a.k.a Alang



Nazuha a.k.a zuha a.k.a adek manis..hehehe!





Sue,fiza & Adni Cempaka Sari ( anak sue )

Dan tak ketinggalan,yana & niesa'



serta ramai lagi kawan n sahabat.Tak larat nk cari & upload semua gmbr.Capek makcik!

Famili ambe plak makin bertambah dengan kehadiran mak baru a.k.a ummi and adik-beradik baru.Sayang mereka semua,sayang baba n mama.Sayang kembar saya..!



ini kembar ambe..comey dop?.



erm..rasanya setakat ni dulu.

oh ye..sebelum terlupa.Dalam usia yg hampir nk mencecah 30tahun,sy baru bekerja selama 9 bulan sebagai pekerja sambilan kat UKM,Bangi.Alhamdulillah,rezeki Allah.

ok..bersambung lagi yer.Salam.

2 comments:

  1. assalamualaikum.....wah dah ade blog.ble la sy singgah jenguh...hihihi...layanzzzz lagu ct =))
    happy belated day =)

    ReplyDelete
  2. Pya : belum belated lg tp for my mum,mmg dah..hehehe!! Apapun terima kasih kerana sudi menjenggah ke blog akak yg x seberapa ni. :)

    ReplyDelete