Saturday, December 10, 2011

Babai

Assalamualaikum.
Apa agaknya yg korang fikirkan title kat atas tue 'babai' a.k.a 'bye' a.k.a selamat tinggal a.k.a sayonara..ehh,byk pulak cekadak aku nk translate babai dlm pelbagai bahasa...hehehe!

Bukan babai utk meninggalkan seseorang mahupun berpindah ke mana-mana,just nk share yg diri ini dh sebulan lebih tak menelan air bergas.Air pepsi & coke yg dulunya menjadi minuman harian telahku tinggalkan.Pasal pe?.Last minum sebulan yg lalu..time tue balik raya haji kat Dungun.

.....singgah beli mekdi kat situ.

Lepas minum tue..dlm beberapa jam,diri dh start sakit-sakit.Memang sakit sangat,Allah shj yg tahu.Sejak kejadian tue,aku nekad utk tinggalkan air yg mendatangkan kesakitan buatku.

Itu bab air..baru je sebulan,insyaAllah sampai bila-bila pun takkan dah minum.Bab makanan pula mmg byk yg dh lama tinggalkan.Terutama buah-buahan seperti rambutan,langsat,dulu,dukung...laici.Sayuran pula macam kekacang mmg dh lama tak makan.Semua tue bikin sakit belaka.

Takpelah,dah takde rezeki nk minum & makan semua tue.Ada hikmah kenapakan?.ermm..hikmahnya aku sihat,kalau sakit pun boleh sembuh dgn cepat.Alhamdulillah....smlm kena migrain sebab pening memikirkan hal diri & kerja.

k laa..perut dh lapo.Nak masak sup ayam ke bihun sup?.ermm.....

No comments:

Post a Comment